Mail: webmaster@mc-venner.dk
Mail: lz@mc-venner.dk

Klubhusets adresse: Vesterbyvej 48, Tobøl

MC Venner Tobøl blev, som klub, stiftet i 1993, men navnet har eksisteret nogle år længere, det vil jeg her prøve at fortælle historien om.

 

I foråret 1981 købte jeg en Java 125 ccm årgang 1961 af Niels Jensen til den svimlende sum af 1000 kr.,
samtidig eller deromkring fik NJ en 250 MZ TS. med en cykelbørsen scooter sidevogn

Vi ligger så og tuller lidt rundt, det blev nu ikke til så meget for mit vedkommende da jeg ikke havde Mc kørekort, men NJ kom vidt omkring bla. en tur til Norge med Kurt J i sidevognen og Erling Viuf Føvling på Nimbus.

 

I 1983 køber jeg så MZ 250 årg. 1975 solo, i mellem tiden er kørekortet blevet erhvervet også til sidevogn, det var hele to prøver man skulle op til dengang så nu havde jeg kørekortet til sidevogn. Så hvorfor så ikke få sådan en spændt på.

 

Vi, NJ og jeg var på dette tidspunkt ikke så berejst i sidevognskredse men, Nj havde alligevel haft forbindelse til nogen der havde forstand på det, da han byggede hans egen mzér op, så da jeg på et tidspunkt får købt et gammelt nimbus /acab varekassestel, prøver vi en dag efter fyraften i Nj ́s værksted at bukket en plade så den kom til at ligne en snude til en sidevogn, fik det hæftet sammen og hjem i værkstedet og bygge videre.
 Det var ikke så lige til, sådan et stel har sine faste bespændings punkter den var jo lavet til nimbus, men fik beslagene fikset og spændt på cyklen og det så ikke så ringe ud endda.
Så skulle kassen laves færdig med et lille kuffert rum i bag, Hanne (min Kone) var ude at prøve om hun kunne komme ned i den og det kunne hun, så kunne jeg godt svejse den færdig.
D.7. november 1984 kørte jeg til syn, den blev godkendt, hjem og skille det ad igen så den kunne blive malet, den står i samme farve endnu men sidder nu på min vintercykel..

 

Jeg har senere fundet ud af at stellet ikke var et acab stel men et stel fra Axel W Hansen bedre kendt som Røver Axel, motorcykel forhandler og sidevognskøre i mange motorløb i halvtredserne og tresserne, han lavede mange stel som faktisk var en kopi af acab/nimbus sidevognsstel.

 

Nu var vi så to i Tobøl der kørte sidevogn og i vinterens løb snakkede vi om at finde en klub vi kunne blive medlem af, og en dag vi sidder og får os en kop øl tror jeg nok siger NJ så, at han har fundet en klub der hed DSK (danske sydslesvigere i krig) det var nu ikke lige den vi skulle være medlem af, jeg ved ikke om der havde været for meget øl i vores kopper, men vi fandt da ud af at DSK også står for Dansk Sidevogns Klub det måtte være den vi skal ind i
.

 

1985 til pinse køre vi så til vores første sidevognstræf, hyggeweekend på Ristinge camping, jeg skal da love for det var hygge...mange mennesker som vi ikke kendte, men det kom vi dæleme til , der var danskere,tyskere og et par enkelte svensker og det var fandeme flinke folk,man kunne ikke gå rundt på pladsen og komme forbi et telt uden at blive budt på et skænk og der var mange telte.

 

Gert og Peter var med i kassen og det var et fint sted for sådan et par knægte, der var en masse for dem at se på??? medens vi NJ og jeg havde travlt med andet gøremål ha..ha...
Det eneste vi havde problemer med på vores første træf var vore nabo Guroen, Jørgen Rûkwertsgang alias Jørgen Nicolaisen på hans gamle harly han snorkede fandeme så højt når han sov og det kunne godt ske indtil flere gange om dagen, men om natten var det et helvede

 

Herefter går det så slag i slag, sidevogns træf Farsø, DSK international sidevognstræf, mc ringridning MC Kæden Als, Buldog Skærbæk, Maribo MC, Konservesdosentreffen Egernes, Weinacht safari Egernes, jumborun Surbrook, gespanner tref Jübek i tyskland, alle steder med flinke og hjælpsomme mennesker og på et tidspunkt jeg tror det var i slutningen 87 havde vi efterhånden fået så mange opfordringer til at lave et træf i det sydjyske at vi måtte gøre noget ved det, hvor kunne vi lave et træf og en dag kommer NJ med alle tiders ide.
Lille Peter på Åbøllingvej har et stykke eng ned til Kongeåen, kunne det måske bruges. NJ får snakket med Peter og han er med på idéen.

 

Copyright ®2011 mc-venner.dk       

I mellemtiden skifter NJ MZérn ud med en BMW R75 årgang husker jeg ikke men nok fra en gang sidst i tresserne måske først i halvfjerserne og monteret med varesidevogn med trækasse.
Trækassen kommer af og bender kassen fra MZérn kom på, den var da blevet stærkt modefiseret,
Skåret igennem på langs imidten og forøget med 10-15 cm ændret kuffert rum m. m. så nu passede den fint til bimmern det var et meget fint stykke arbejde NJ her havde lavet.

 

Nå men vi er så kommet til foråret 1988 hvor vi begynder at tænke på træffet vi nu skal holde, aftalen med Peter om pladsen er i orden, så skal vi have et lokum arangeret, jeg finder en gl. campingvogn som jeg indretter med to toiletter håndvaske og hele gedutlet, vi er på dette tidspunkt en hel flok, familie venner og bekendte som bakker op om ideen og gerne vil være med til at hjælpe bla. Holger og Lissi Petersen som har et villatelt som vi kan bruge til bar og tilmeldingstelt.(eller var det en bellacamp) Datoen for det første træf blev d 16 til 18. september 1988
Nogle dage før træffet skulle vi så ned i engen og have rigget til, lokumsvognen skulle sættes på plads, hul til lortet skulle graves tilmeldingen/bartelt kom på plads, vand og el skulle også derned, der skulle jo vand og lys til lk.vognen, køleskab ligeledes så vi kunne lave kaffe m. m så vi fik rigget samtlige stumper haveslanger fra Tobøl sammen og jeg fik fat i kabelstumper så det kunne nå op til Peters brønd til markvanningsanlæget for tilslutning af begge dele. Samtidig skulle der købes ind af diverse ting der høre sådan et træf til, øl, sprit, træfburger var ikke med fra starten det kom senere, kul til grillen, folk skulle selv have deres kød med som de så kunne svide på grillen, rundstykker til lør. Søn.- dag morgen jo der var meget der skulle falde i hak.

 

Fredag d.16 sept.1988 oprandt, Nj og jeg var på pladsen længe før det officielt åbnede, vi var sku godt nok spændt på hvor mange der kom, ikke bare os men også de venner og bekendte der efterhånden var blevet involveret i projektet, indbydelsen var sendt ud gennem DSK nyt samt hvad vi selv havde haft med rundt til træf. Over middag begyndte de første at komme og til omkring 18.30 var der 8 sidevognscykler og 2 solo lørdag til middag var der ialt14 sidevogne og 3 solomaskiner med i alt 33 personer,27 danske 6 fra tyskland.+ det løse, dem der kommer for at hilse på og køre igen det kan blive mange i løbet af en weekend Deltagerne var imponeret over pladsen, meget kuperet men lige ned til Kongeåen og udsigt ud over Kongeådalen og så kunne man både bade og fiske i åen.
Efter en lille fællestur lørdag eftermiddag blev der råhygget, en enkelt havde fiskestangen ude, han fangede to dåser røget makrel det havde han aldrig prøvet før så han ville komme næste år igen.
Holger som stod for baren sov næsten ikke i to dage han skulle jo sælge øl m. m men også selv have en ind imellem, så det var en hård tjans.

 

Vi fik mange gode tilkendegivelser for det vi havde lavet så vi måtte gerne fortsætte med det. vi var også selv godt tilfreds med forløbet af træffet, så vi var opsat på at

gøre det igen næste år, måske med et par små ændringer.

 

Til træffet 1989 havde vi fået lavet et større fælles telt NJ havde fundet nogle gamle mælkerør som vi fik passet til og svejst sammen samt nogle gamle stive trailer

presenninger, det fungerede fint men det var nogle ubehøvlede presenninger at få hevet på plads og det viste sig at de heller ikke var velegnede til tag de var sku lidt utætte, så de blev de efterfølgende år kun brugt til sider og vi fik en ny Harald Nyborg presenning til taget, det holdt da nogle år.

 

1989 blev igen et godt træf 22 cykler, 15 sidevogne 7 solo 28 voksne og 11 børn, det med børnene havde vi ikke på daværende tidspunkt rigtigt taget højde for de skulle jo også beskæftiges, det var ikke noget problem med de voksne så lørdag eftermiddag efter fællesturen, vi fik onkel Werner og Anton til at lave lidt sjovt med dem, jeg tror nok de fik en øl måske flere for deres indsats. Der for første gang lavet træfbürger som blev meget populær. Der var til træffet lavet klistermærker med kongeålogo på det er her MC Venner Tobøl første gang optræder men som sagt igen et godt træf..

 

1990 Træf d.3-5. august meget varm sommer og heldigvis også til træffet. Der kom cykler til langt ud på aftenen og der var en rigtig god stemning på pladsen Lørdag blev det endnu varmere så mange var ude at bade i åen, jeg havde lavet en badebro/stige og sat ned i åen så man undgik siv og sten, på et tidspunkt om eftermiddagen har vi nok været omkring 35 til 40 der var ude og bade det var bår dejle.
Efter grillen blev tændt lørdag aften og folk havde fået noget at æde blev det bekendt at Subbe og Peter havde bryllupsdag så skal jeg sateme love for det kom gang i festen uha..uha og på et tidspunkt, det har nok været sent kommer skidttilpas bilen ned på pladsen Subbe var faldet ned af trappen til lokumsvognen. To gange Susanne, Ludvig og Stork havde været på besøg derinde, men det er jo ikke den bredeste dør der er i sådan en camp.vogn så de har nok ikke rigtigt kunnet finde ud af hvordan den skulle passeres med det resultat at Subbe falder ned af trappen og brækker et ben og bliver kørt på Brørup sygehus.(hun er kommet over det har vi set)

Lidt konkurrence for børn var der også, vi andre havde jo ikke tid vi drak jo øl og badede i åen. 39 cykler i alt 26 sidevogne 13 solo og 1stk. 2cv 59 voksne 29 børn, i denne forbindelse havde vi også foruden burger også is det var jo lige passende i den varme, alt i alt et rigtig godt træf og en god slat penge i kassen. Jeg får en MZer mere som der bygges sidevogn på.

 

1991 9-11. august. Op til træffet havde vi fået ændret lidt på fællesteltet. i stedet for skrå tag lavede vi det om til et buet tag, det var nemmere at styre i blæsevejr, der var også ændring af bar fataliteterne det blev lidt nemmere at betjene publikum. 39 cykler 25 sidevogne, 14 solo 63 voksne og 33 børn. Der var ikke de store udskejelser til træffet det forløb fint masser af folk og fint vejr, der kom for øvrigt et ægtepar fra Århus på Vespa scooter, solo og sidevogn med en lille pige i kassen og en fandens masse dåseøl i bagagen, de havde været til Vespa træf i Tyskland og havde set træfskiltet omme i byen så de tog lige en overnatning hos os på vej hjem. Fællesturen gik til Lintrup til Søren Velling ́s landsby museum. Godt træf dog ikke så varmt som året før men fint fint.

 

Hen på efteråret 91 fik vi etableret el og vand til træf pladsen, kabel gennem Phønix og plast slange fra smeden i Tobøl alt til en fin pris, pløjet ned af lille Peter med en grube der til dagen var omlavet til kabelplov, så nu var vi fri for alle de kabel og slange stumper der hvert år skulle bikses sammen.

 

 

1992 7-9. august. Der havde siden træffet 91 på et tidspunkt forvildet sig nogle kreaturer ind på arealet vi brugte til træf, samtidig havde det regnet meget så der var blevet en masse dybe spor og en masse kolort det skulle jævnes og fjernes.
Det stykke jord som vi bruger til træfplads er som sagt engjord helt ned til åen
. Farmeren havde ikke lejet det ud siden vi begyndte at bruge det, men tog et par høslet når det var muligt. Ca. 2 tdr. land hvor kun ca. 1/3 ikke kan blive oversvømmet og meget kuperet men anvendelig til teltplads, så når åen går over sine breder eller det regner meget i længere tid var det ikke muligt at ligge uden for dette område, det er der flere der har erfaret gennem tiden, på et tidspunkt jeg husker ikke hvornår får vi lov til at opsætte bar og fællesteltet på P pladsen som ligger i forbindelse med træfpladsen, det giver så mere plads til telte på pladsen. 38 cykler tilmeldt, 24 sidevogne, 14 solo, 77 voksne og 15 børn. Fint vejr mange folk. Det begyndte at regne og tordne temmelig kraftigt søndag formiddag ved kørhjemtid så nogle blev en bajerstid længere til det blev tørvejr.
 Senere på efteråret havde vi kabel/slangebrud ned til pladsen, naboen havde lejet hans jord ud så den nye ejer skulle rigtig have grubbet, men lige dybt nok, han var dog så flink at grave det fri så vi kunne reparere det igen. Vi får T-shirt og stofmærker med vores logo på. MC Venner Tobøl, det havde jeg taget fra tyske motorradfreunde og logoet er tyvstjålet fra et tysk Mc blad dog en smule ændret det er dette logo vi har i dag.

Over længere tid havde jeg gået og puslet med tanken om at stifte en klub. Der var efter hånden flere af de involverede i Kongeåtræffet, familie, venner og bekendte derhavde fået MC, så grundlaget for det var tilstede men jeg kunne ikke rigtig få Niels med på ideen, men hen efter jul 1992 efter mange diskussioner med den øvrige familie (tror jeg nok) for de var med på ideen blev han overbevist og vi holdte et lille møde her hos os NJ IB FT HT hvor vi fik diskuterede slagets gang og fik lavet indbydelser til evt. interesserede dette skulle være hos NJ i værkstedet d 23 feb. 1993.

 

1993: Der mødte 23 personer op til mødet hvor der blev redegjort for vores ide. NJ og jeg betingede os at vi kom med i bestyrelsen de to første år. Kontingentet blev sat til 100 kr. om året som skulle betales snarest, 5 mand skulle vælges til en bestyrelse, + suppleant og revisor, love og vedtægter havde jeg fået skrevet og de blev vedtaget med små ændringer, ca. 5000,- kr. overgik til klubben fra Kongeåtræffet’s kasse og andre småting der skulle ordnes kom på plads. Klubaftner skulle være hos de respektive medlemmer. På ikke fastsatte tider. Bestyrelsen kom til at bestå af. Flemming Thomsen formand, Niels Jensen kasserer, Max Hansen Kurt Jensen, Kurt Petersen bestyrelsesmedlem Kim Husman og John

Jensen supl. Jonna Thomsen og Jan Pedersen revisor.
Der blev herefter afholdt klubmøder et par gange hos NJ i værkstedet indtil vi fik tilbudet om at kunne afholde klubaftener på Vildanden, dette tilbud tog vi

selvfølgelig imod, det var et fine sted med masser af plads m.m.
Det var også her vi afholdt et møde med to repræsentanter fra kulturudvalget i Holsted kommune som vi på et tidspunkt havde rettet henvendelse til ang. lokaler til klubben.
 Det var nu ikke meget de kunne hjælpe os, jo vi kunne melde os i Mc støvlen i Holsted men det var jo ikke lige det vi var ude efter, men vi fik da snakket lidt frem og til bage om forskellige ting og et par kopper øl blev det også til.

 

Der blev afholdt et par bestyrelsesmøder inden kongetræffet hvor vi drøftede hvordan vi kunne få fat i en eller anden vogn der kunne bruges til bar til træffet. NJ og jeg var da rundt og se på forskellige camp og skurvogne men fandt ikke nogen der var egnet, men på et tidspunkt snakker NJ med Jonny Loll som tilbyder os en gl.camp.vogn. Den ser ikke så ringe ud så den går vi i gang med at lave om. Lys og vand installeret og et ordentlig hul i siden til betjeningen. Det fortrød vi nu men først da hullet var lavet for det var i samme side som døren det var ikke så smart når der skulle slæbes øl m.m. ind og der samtidig stod 20 mand ved baren men det gik trods alt, den var da i brug til 2004 da det sidste træf blev afholdt ved åen. Vi har også rettet henvendelse til S. Å. Hansen ang. en ejendom han havde købt på Holleskovvej om vi evt. kunne leje eller købe den men det var han ikke interesseret i, den skulle ikke sælges, så det blev ikke til noget, han solgte den sku to måneder efter.

 

Kongeåtræf 1993 afholdt 13-15. August 65 cykler og 120 tilmeldte personer det største antal deltager til dato Kort tid efter træffet havde vi bestyerselsmøde sammen med klubaften på Vildanden og da kom det frem at de lukkede Anden om vinteren, jeg husker ikke om det var 1Nov.eller 1. Dec. men det var nu lige meget for vi skulle i alle tilfælde have fundet noget andet.
Vi havde da hørt at der var nogle kælder lokaler på Stenderup gl. skole, de havde været brugt af hjemmeværnet men var nu tomme. NJ kontakter lille Ernst som ejer skolen og får et møde i stand med ham.
Det blev d 7. sept. hvor størstedelen af klubbens medlemmer møder frem, Ernst kommer ikke selv men sender i stedet Leif og Erik som jo dengang var en del af foretagendet. Vi bliver enig om en husleje på 1000 kr. pr måned + lys og varme dog betinger de sig at såfremt vi får tilskud fra kommunen som vi på dette tidspunkt havde indgivet ansøgning om så ville de have noget mere men det blev ikke aktuel da ingen af klubbens medlemmer havde den rette alder til det.
Vi skulle selv gøre det i stand og fik stort set frie hænder til at lave det som vi ville. Der var et stort rum ca. 50 m3 som blev selve klublokalet og et på ca. 25 m3 til køkken og lagerrum, samt en lang gang 3. m bred 12 m lang og denne skulle man igennem for at komme på toiletterne som befandt sig ovenpå i forbindelse med gymnastiksalen.
Der blev rigtig rumsteret rundt, skillerum i gangen sat op, hul i muren fra det store rum til gangen til en dør, jerndør mellem klublokale og køkken, baren blev lavet det er den vi har endnu, malet og klistret, el og vand indlagt, gulvtæppe lagt på, bænke borde og stole fik vi fat i fra forskellige steder, det blev et fint tilholdssted for klubben som i alt løb op i små 10.000 kr. D. 25. Okt. kunne vi afholde det første klubmøde/aften hvor klubbens medlemmer var samlet for at se det færdige resultat. Vi havde vores første julefrokost D.26. Nov. med mad fra Centralhotellet fin. fin. Der var klubaftener tirsdag og fredag.

 

1994: officiel indvielse af klubben d.5. Feb. Mange kom forbi den dag og vi fik mange gaver m.m.
Ligeledes var der en hel del fra andre klubber der var mødt op, de var inviteret med sovepose og overnattede ovenpå i sløjdlokalet, der var så morgenkaffe til de overlevende næste morgen.
Klub weekend til Stensager camping. Til træffet det år ville vi prøve med helstegt svin som SÅ Frøsig skulle stå for, han var ekspert i det, mente han da, han tog jo ud til mange private fester og lavede det. Han havde en stor 1000 l. tønde som var lavet om til en lukket gril. Får et svin købt, slagtet og på dagen kommer han og vi får kalorius på spydet i grillen som har stået og blevet godt varm da
Så pludselig meddeler os at han skulle hjem og i byen til noget andet.
Så måtte vi fandeme selv til og passe grillen og finde en der kunne skære den ud, det lykkedes også at finde en slagter der kunne dette, men der gik sku lid i den stakkels gris, indtil flere gange så vi måtte slukke det med vand inden den var færdig, den blev dog helt fin da han fik alt det forkullede skåret fra, det blev serveret sammen med salatbord og folk var godt tilfreds med det, men gris på denne måde vil vi ikke prøve igen.
60 cykler og ca. 115 personer var tilmeldt træffet. Det var ikke det bedste vejr dette år meget blæsende med regn men det tog folk i en stiv arm ingen pjat med det.
Vi havde senere på året et møde med Leif Jensen ang. strøm i klubben. Det var således at udendørs lyset på skolen tændes om aftenen hele året rundt, det havde vi fået ændret så det kun var når vi var i klubben, men alligevel meget ekstra lys som vi ikke havde gavn af. Vi fik en aftale på nedsat husleje til 900 kr. md. mod at lade lyset brænde udenfor i den tid der var klubaften el. lign.
Samtidig fik vi en renovationsspand sat op, det holdt hårdt, det havde vi ikke haft fra starten og HFI relæ monteret da vi ville sætte en el vandvarmer op, der var jo ikke varmt vand i huset.
Får foræret en flipper maskine af Åse og Arly som sættes op i klubben. Den bliver repareret enkelte gange pga. fugt, det er en gammel maskine men kan ikke lide de svingende tempereture der er i lokalet så den bliver solgt efter et årstid. Vi er på dette tidspunkt 36 medlemmer i klubben.

 

1995: 
Vi havde fra starten købt 1 gas varmer til at opvarme lokalerne med, den måtte vi så op og tænde i god tid inden vi skulle benytte lokalerne. Men det viste sig hurtig at det

ikke var nok, især når gangen ved siden af klublokalet skulle med og det skete jo når vi havde større fester, så vi måtte ud at finde en mere. Det var også ok de gav god varme, men også meget kondens vand, så vi måtte investere i en affugter og det gav meget vand, så den skulle tømmes flere gange om ugen især om vinteren. Der blev på et tidspunkt sat forsats vinduer op men det hjalp ikke meget på fugten.
Det var et tilbagevendende problem hver vinter i den tid vi der. Når op på 39 medlemmer i løbet af året.
Vinterfest d.24. feb. med bøf og hele svineriet

Klub weekend til Sandager camping på Fyn
Kongeåtræffet 95 blev afholdt under de bedst tænkelige forhold, temperaturer op til 30 gr. og masser af sol, der var mange ude at bade i åen. Stegt svin fik vi dog, men denne gang stegt ved bageren i Jernvedlund det var bare sagen og til en pris af 60 kr. for voksen deltager for en hel weekend, det var sku billig.
Men alligevel kunne vi lave penge på de træf vi lavede dengang, det lå og svingede mellem 4og 6 tusinde kr. det var godt til klubkassen. 31 sidevogne, 27 solocykler, 96 voksne og 27 børn meget godt træf.
Vi er gennem bestyrelsen blevet medlem af DMC og får bladet herfra. Julefrokost d.24. nov. med hele svineriet
Afslutning d.19 dec.gløg og æbleskiver og jeg viser video som jeg havde taget i årets løb.

 

1996: Vi starter ud med film aften i Stenderup forsamlingshus d.6. feb. Ove Jensen fra MC Kæden Nordals kom og fortalte og viste film fra hans rejse Jorden rundt på motorcykel. Vi havde sat lidt plakater op rundt omkring og der var omkring 45 mennesker til en vældig interessant aften.
Dette års vinterfest afholdes d.24. feb. igen med bøf m. løg og hele svineriet, fin fest Kasseren har oprettet en konto i Danske Bank. Vi har fået klubtrøjer. Klub weekend igen på Sandager camping. Det første Roetræf på Lolland afholdes, der er et par stykker der deltager fra klubben. Kongeåtræffet byder igen i år på svin stegt ved Jernved bageren mange folk og rimeligt vejr
33 sidevogne 27 solo omkring 100 voksne og godt 20 børn. Julefrokost d. 30. nov. hvor Søren og John J underholder på guitar. NJ får en Suzuki med unavngiven sidevogn på, men beholder den gl. BMW.
Det blev ikke så lang en periode med Suzukien som igen bliver til BMW af nyere årgang med EML tour sidevogn.

 

1997: Vinterfest d.18 marts. Flere møder bliver afholdt i løbet af foråret sammen med et fest udvalg som var blevet lavet i forbindelse med dette års Kongeåtræf som er det tiende og som derfor bliver et jubilæums træf.
Vi var så småt begyndt at forberede træffet allerede i 96 idet vi regnede med flere deltager så pladsen ved åen var for lille. Farmeren var på dette tidspunkt ved at bygge en ny maskinhal den kunne vi godt låne til træffet, ligeledes ville han så græs i det tilstødende areal, som så kunne bruges til træfplads denne ene gang mod at vi betalte græsfrøene, han skulle nok gøre arbejdet.
Vi skulle have levende musik og fik fat i et to mands orkester som normalt spillede på spritbådene. Et par unge pige skulle underholde med sketch og lign. Maden skulle være koldt bord med lune retter, vistnok fra Lintrup kro. Fadøl, Amerikansk lotteri med Premier fra forskellige firmaer og privatpersoner i omegnen m.m.
Jeg lavede en anden camp. vogn om til toiletvogn så nu havde vi to på pladsen. Barvognen blev kun brugt til tilmelding denne gang idet vi lavede en bar inde i hallen. To uger før træffet skulle afholdes var vi nogle stykker der hjalp farmeren med at støbe gulv i den nye hal, det var sidste udkald hvis det skulle nå at blive tørt.Men hold kæft hvor det støvede da vi kom i gang med at danse .
Der var udsendt 116 indbydelser, 43 sidevogne, 45 solocykler, 129voksne og 27 børn var tilmeldt + det løse, Det var meget varmt denne weekend, så da vi kom hjem fra fællestur lørdag hvor der var 25 cykler med, var det meningen der skulle lave lidt konkurrence for voksne og børn, men på grund af varmen blev det kun til lidt elastik træk for de voksne og til børnene fik vi sat nogle halmballer og en presenning op og fyldt med vand fra markvandingsanlæget, så kunne børnene boltre sig her,det blev nu til lidt flere end ungerne der blev våde den dag. Om aftenen var der så fællesspisning, pokal uddeling, udtrækning af amk, lotteri, her var vi ved at komme lidt galt af sted, Kurt J og jeg skulle råbe vinder numrene op men jeg havde ved et uheld kommet til at at hælde alle numrene sammen i en pærevælling men da det var numre i forskellige serier havde vi vores hus med at få dem i den rigtige rækkefølge så vi måtte improvisere lidt, men det gik også, 72 præmier var der i alt. Underholdning med et par unge piger der lavede lidt sjov med tekster møntet på nogle af klubbens medlemmer, en lille sang i anledning af jubilæet blev det også til. Et par taler var der vist også, men jeg husker dem ikke. Ellers blev der festet og danset til langt ud på natten og søndag morgen morgenmad som vanlig. Træffet gav et underskud på ca. 10.500 kr.vi havde kalkuleret med et underskud idet alle priser i baren var 10 kr. pr. genstand et beløb vi fra starten ikke var enig om, men flertallet stemte for det og ligeledes musikken skulle have 6000 til kl 1,men det gav vist lidt overdans.

Et godt træf som vi fik megen ros for.
 Grilaften i klubben d.12. sept. Julefrokost d.29 nov. Klubafterne indskrænkes til kun om fredagen i vinter månederne.

 

1998: Juletræ for børn og gløgg til vi andre d.9. jan. Vinterfest d. 20. feb.
Dette års vinterfest skulle blive noget helt anderledes end tidligere. et forslag fra Lissy Pedersen gående ud på at vi skulle klædes ud og så kalde det fastelavns fest var vi alle med på.
Det skal her indskydes at når Lissy var med til at arrangere fest og lignende så blev der rigtig festet, hun var ikke bleg for at tage sin tørn med når der skulle arrangeres noget og der blev holdt mange fester i lokalerne i Stenderup den tid vi var der.
Vi havde inviteret Buldog Skærbæk, Støvlerne Holsted og Slow Riders og de fleste kom mere eller mindre udklædt. Hvor mange vi var, er der ikke tal på, men der var stuvende fuld i lokalerne.
Vi fik noget godt og spise, der blev også hædret en kattekonge og dronning, høj musik fest og stemning og på et tidspunkt til en bestemt melodi går alle i en kæde rundt i lokalerne, ud på gangene i skolen og helt udenfor og over i forsamlingshuset som ligger lige overfor og ind i huset hvor en ældre kone holder sin 70 eller 75 års fødselsdag, samtidig med at vi sang boller op boller ned.... de bliver godt nok noget forbavset, gæsterne troede det var noget der var arrangeret til festen. De syntes det var vældig skæg og fik at vide hvad det hele gik ud på. Fin fest
Klub tur i pinsen til Ristinge. Billeder af klubbens medlemmer bliver taget på sportspladsen iTobøl.
Kongeåtræffet afholdes igen den anden weekend i August denne gang på den gamle plads ved åen.. I år skal folk selv medbringe kød til grillen. Tidspunktet til træffet havde vi kørt med nogle år og det ligger nu fast fremover.
37 sidevogne, 14 solocykler. 74 voksne og 20 børn, fint træf knap så mange mennesker fint vejer men ikke for meget sol.

 

Da vi i sin tid fik klublokalerne i Stenderup var vi jo glade og godt tilfreds, men der opstod mange problemer undervejs. Kort tid efter vi var færdig med istandsættelsen stoppede lokummerne, det fik vi ordnet med en slamsuger. Men der gik ikke lang tid så var den gal igen, så blev der lagt nye rør ned, det skulle udlejeren ordne. En vinter sprang rørene fra kælderen hvor vi holdt til og op til toiletterne det måtte vi så fikse med improviserede rør og slanger så det funkede igen og sidst men ikke mindst den fugt vi havde i lokalet.
Vi kunne, når det var værst forsyne hele Stenderup med vand fra affugteren som kørte på fulde hørm, især i efterårs og vinter månederne. Alt det og måske også andre småting gjorde at vi ret tidlig begyndte at se os om efter noget andet som kunne bruges.
Det blev til flere steder NJ og jeg havde kontakt til, bla. en ejendom på Åbøllingvej, en på Tobøl Fælled vej Vesterbyvej 41 men de daværende ejere var kun intereserit i at sælge. Ligeledes kunne vi leje en staldbygning på Tobøl mosevej men det opgav vi. PÅ generalforsamlingen dette år fik vi tilbudt nogle lokaler hos Ruth og Henning på Åbøllingvej, i enden af stald/lade bygningen, det var vi så omme og se på, herefter blev der nedsat et bygge udvalg og vi fik samlet nogle tal sammen på hvor meget det

ca. ville koste at bygge om til klublokaler.
Beløbet på ombygningen har jeg ikke mere, men det var temmelig kostbar så vi beslutter at droppe dette. Det var måske også godt nok for vi havde set hvordan det var gået vor naboklub som havde indrettet klublokaler hos et af medlemmerne, det holdt ikke længe.
På et tidspunkt i dette forløb kommer jeg i tanke om at Vesterbyvej 48 står tom, snakker med de andre om det og vi bestemmer at jeg skal prøve at kontakt ejeren. Nils Holdt Holsted.
Det gør jeg så, han var meget positiv over for vores henvendelse men han havde desværre andre der ville leje det. Det var der så ikke noget at gøre ved, så vi måtte fortsætte med at lede efter andre lokaler.

 

I sept. ringer N Holdt til mig og spørger om det stadig havde interesse med huset og det havde det, så vi bestemmer at mødes først kommende søndag formiddag ved nr.48 for at se på det. Vi var en del fra klubben, hvor mange husker jeg ikke. Sikke et syn der mødte os.Mange af os var i gennem tiden kørt forbi deromme og havde godt set at det så ikke særlig pænt ud udenfor.Men i guder noget svineri da vi fik det nærmere i øjesyn.
Det var sku ikke bare udenfor men også indenfor.Det var faktisk ubeskrivelig hvad der var af ragelse lort og møg.(for dem der ikke har set det se billederne i klubalbummet) det var et syn for guderne.
Vi foreslog ham en husleje på 1000 kr. om måneden og at han skulle betale alle materialer til renoveringen af huset og klubben skulle udføre arbejdet. Det gik han med til og vi skulle så prøve at komme med et bud på hvor meget det ville koste at renovere lortet.
Der blev udarbejdet et overslag på hvad det ca. ville koste at renovere huset og d. 14. Okt. holder vi et møde med NH hvor vi fremlægger overslaget og ønsker om hvordan vi ville renovere huset.
Beløbet lød på ca. 48.000 kr. Det syntes han det var meget, men efter vi havde gennemgået de forskellige punkter som skulle laves kunne han godt se at det ville komme til at passe og det godkendte han så.
Vi ville have en lejekrontakt lydende på 10 år men han ville kun gå med til 5år men så kunne vi få forkøbsret på huset såfremt det skulle sælges. Vi blev stort set enige om det hele, men det skulle jo godkendes i klubben på en ekstraordinær generalforsamling.

 

Ekstarord. Generalforsamling afholdes d.20 Okt. Vi gennemgik det udkast NH havde godkendt, ligeledes blev der redegjort for økonomien i klubben såfremt lejemålet blev godkendt.
Vi ville komme til at sidde for ca. 24,052 kr. årlig,= ca. 2005 pr måned med husleje, lys og varme.
 Lejekontrakten skulle laves på 5 1⁄2 år, således at perioden med ombygningen indgik i lejemålet og der skulle ikke betales husleje før vi flyttede ind. Ligeledes skulle der være en kontingent forhøjelse fra den næste ordinære generalforsamling. Lejekontrakten skulle gennemgås af en advokat samtidig med et par små ændringer i klub vedtægterne og tinglyses til sidst.
Hele molevitten blev godkendt med 16 for og 2 imod. NH blev orienteret om forløbet som han godkendte så vi fik nøglen og kunne gå i gang. Det var en større opgave vi skulle i gang med her Meget af det kunne brændes af men der blev kørt mange trailerfulde på genbrugspladsen.
Inde i huset var det ikke en skid bedre. Over alt lå der gammelt skrammel, selv i køleskabet stod der gammelt råddent mad. Panelloftet i stuen var ved at falde ned, man havde opvarmet stuen med gasovn samtidig med der var blevet tørret tøj, så man blev helt søsyg at se på det.
Der var hul i både loft og gulv i stuen, der manglede tagsten i taget. Der var også tydelige tegn på rotter og mus, som rigtig har kunnet boltre sig i alt det lort, der var blevet efterladt af de tidligere beboere.
Baggang og udhuset var fyldt, med gammelt tøj i stakkevis, så der blev brændt bål af i flere dage.
Alle trægulve og panellofte i huset blev fjernet, med undtagelse af baggang og toilet Muren mellem de to stuer blev fjernet, det lille stykke for enden af baren er resterne, ligeledes en

mur i lagerrummet, her var der også en kælder der blev fyldt op.
Herefter opfyldt med sand og til sidst styropor plader og så beton på hele skrellerværket.

Alt det nåede vi faktisk inden vi holdt julefrokost dette år.

 

1999: Hele vinteren og foråret gik med at renovere huset så der blev ikke tid til at holde vinterfest.
Først i maj måned havde vi NH nede for at se hvor langt vi var kommet. Han var godt tilfreds med resultatet, men vi havde et ønske om at få muren på vestsiden af tilbygningen renoveret, det var kun en halvstensmur og mange af stenene var smuldret væk. Han kunne godt se det nødvendige i at få det lavet, nu da resten af huset var blevet renoveret, så han godkendte en pris som vi havde fået fra Egon Jacobsen i Gørding.

Taget på tilbygningen havde vi også ønsket at få skiftet men det mente NH ikke var nødvendig indtil han ved samme lejlighed fik at se hvor ringe det var, så skulle det bare laves.
Indvielse af klubhuset for medlemmer d. 28/5 og åbenhus for naboer m. m. d.20/6 Åbenhus for mc folket d.11-12/9 her var der sendt indbydelse ud og vi havde Leif Jensens store telt sat op på P. pladsen, der var ca. 100 besøgende weekenden over.

Vi havde inden åbenhus fået etableret p pladsen og skrapt og reguleret rundt om hele huset. Vi fik Tom Larsen til at komme med en helvedes stor gummiged og gravede et stort hul foran huset her blev så alt det lort der lå bag ved udhuset kulet ned, ligeledes fik vi fra Tobøl gl. skole lov til at skrabe 20-30 cm af gårdspladsen, som et par gange gennem tiden var blevet brugt som lagerplads til granit skærver af amtet, kørt om og lagt i bunden af p. pladsen, det var gode sager og til sidst grus i indkørslen og sået græs, hvor det nu skulle være.

Volden ud mod marken lavede Niels Arne her ligger også mange ting begravet men det er træerne åbenbart ligeglade med de er jo efterhånden blevet store.
Kongeåtræffet dette år havde god tilslutning 64 voksne og 17 børn, middelmådig tilslutning men forløb fint.

Julefrokost d. 26 /11 med mad lavet af klubbens medlemmer.

 

2000: Vinterfest d. 4/2 hvor alle medbringer en ret mad. Generalforsamling d. 25/2 her vælger NJ at forlade posten som kassere i stedet vælges Ingeborg Jensen.
Overdækningen foran garagen bliver lavet, i første omgang uden fliser.
Åbenhus dagen havde ikke så stor tilslutning som året før

Kongeåtræffet havde knap så stor tilslutning som året før 66 voksne og 12 børn, men gav dog et pænt overskud.

 

2001: Hækken ud til vejen bliver plantet (ikke bøgen) vi havde klub tur til Ærø og det var alle tiders tur.
Ny klub billeder blev taget
Åbenhus blev en våd omgang, det var netop lige den dag Vorherre havde bestemt sig for at skifte vandet ud i sit badebaseng og det skulle lige gå ud over os, der var heller ikke mange mcfolk, men lidt naboer kom der da.

Kongeåtræffet havde god tilslutning med 76 voksne og 11 børn.

 

2002: PÅ generalforsamlingen trækker jeg mig som formand og sublianten indtræder i stedet og John Traberg overtager formands posten.

Der kunne skrives meget mere om hvad der er sket i den godt 20 årig periode jeg her har forsøgt at beskrive. Det var en spændende tid, men også til tider hårdt, for at få det hele til at klappe.

Der er måske nogen der ville have skrevet på en anden måde, der er måske også noget der ikke stemmer på dato og årstal, men finder du en fejl, så hold den for dig selv, jeg skriver det ikke om.

 

Tobøl maj 2011 Flemming Thomsen

 

6683 Føvling 

Mc Venner Tobøl

Vesterbyvej 48

Tobøl